Forest maakt “Duurste gin ter wereld”

Forest duurste gin ter wereld

Drie Limburgers maken samen duurste gin ter wereld

Juwelier-goudsmid Jochen Leën, kunstenares Liesbeth Swinnen en sommelier Jurgen Lijcops bundelden hun artistieke krachten. Dat resulteerde in vier unieke flessen Forest Dry Gin die elk € 15.000 kosten en waarvan de winst naar een goed doel gaat.

Elke fles gin bevat één van de vier ultra-verfijnde seizoengins die eerder door Lijcops met succes werden uitgebracht. De magnumflessen zijn door Liesbeth Swinnen speels én indringend beschilderd en getekend. Ze zijn uniek verpakt en elke doos bevat een exclusieve edel steen met certificaat die door Jochen Leën volgens de wensen van de koper in een ring van gekleurd gouden zal gezet worden.

Jochen Leën geniet bekendheid omwille van zijn stijl om expliciet, exclusieve juwelen te maken op basis van bijzondere stenen. Liesbeth Swinnen onderscheidt zich door een exuberante kleurenpracht die tegelijk als chaotisch en sereen kan ervaren worden. “Ik heb Jochen en Liesbeth gevraagd om dit project mee vorm te geven omdat ik hen ken als bevlogen kunstenaars met herkenbaar signatuur die beide het begrip uniciteit hoog in het vaandel dragen,” aldus Lijcops. “De idee om de duurste gin ter wereld creëren heeft maar zin als die enorme meerwaarde ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt en zowel qua inhoud als vorm betekenis krijgt.” Ter illustratie geeft hij mee dat de waarde van elke steen en gekleurd goud op zich reeds € 12.500 bedraagt.

Forest duurste gin Autumn + ring
Forest duurste gin Spring + ring
Forest duurste gin Winter + ring
Forest duurste gin Summer + ring

De bijhorende ring bij de Forest Dry Gin Spring is een rose saffier van 3,09 karaat die in een ring van wit goud verwerkt wordt. Voor de Forest Dry Gin Summer koos Jochen Leën voor een gele toermalijn van 3,89 karaat die in geel goud zal gezet worden. In de doos van de fles Forest Dry Gin Autum vindt de koper een mandarijn-granaat van 5,6 karaat die in rose goud het best tot uiting zal komen terwijl bij de Forest Dry Gin Winter een rubelliet of rode toermalijn van 3,8 karaat hoort met bijpassend rose goud. De ‘Winter’ en ‘Spring’ ringen krijgen elk nog een extra laagje diamantjes.

De winst van deze vier flessen, een realisatie van drie Limburgers, gaat naar de vier Limburgse dierenasielen en naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren.

J LEEN ring autumn

Jochen Leën maakte als juwelenontwerper en goudsmid zelf naam in de wereld van exclusieve edelstenen. Hij heeft sinds 2010 een Jewellery Design Studio in Relais & Château Hotel ‘La Butte aux Bois’. Twee jaar later opende hij in het hart van de Antwerpse Diamantwijk de Diamond Corporation for Research & Development.

Liesbeth Swinnen heeft een galerij en atelier in Diepenbeek. Als kunstenares ontwikkelde ze zowel in haar schilderwerk als in sculpturen een expressieve stijl die als chique en speels omschreven wordt. Ze heeft de gave om door een persoonlijke, kleurrijke taal uitbundigheid en sereniteit in één moment te verwoorden.

Jurgen Lijcops is sommelier en eigenaar van sterrestaurant The Glorious in Antwerpen en drijvende kracht achter Forest Dry Spirits die ultra-verfijnde gins, vermouth en andere distillaten produceert.

www.jochenleen.eu
www.liesbethswinnen.be
www.forest-spirits.com

INTO THE FOREST Prod_RW_3067
INTO THE FOREST Prod_RW_3068

Share this post with your friends

Subscribe to our Newsletter

Be the first to be on top of our newest products, perfect serves and exclusive offers.